27/07/2012
Camping Panorama del Chianti is vooral geschikt voor kampeerders die met wat minder luxe toekunnen. De camping is perfect gelegen in de prachtige heuvels van de Chianti en biedt daardoor enkele fraaie uitzichten. Vanaf sommige plekken worden deze wel enigszins bedorven door electriciteitsmasten.
Op de camping is geen winkeltje, dus voor boodschappen ben je aangewezen op de dichtsbijzijnde supermarkt in Certaldo of Tavarnelle.
De locatie is bijzonder geschikt voor culturele uitstapjes. San Gimignano ligt praktisch om de hoek en ook Florence, Siena, Monteriggioni, Volterra en diverse authentieke plaatjes in de Chianti zijn goed bereikbaar.
Het campingpersoneel is bijzonder vriendelijk, maar spreekt enkel Italiaans en Spaans. De benadering is echter gastvrij en niet louter gericht op geld verdienen, wat het contact oprecht maakt. Minder is dat de kat van de campingeigenares ook rondwaart en af en toe 's nachts je tent wel eens wil bezoeken.
14/07/2012
Deze camping heeft zijn beste tijd wel gehad. Door de hoog opgeschoten bomen en het struikgewas is van een panorama nauwelijks meer sprake. Een deel van de camping -met veel wel zeer kleine plaatsen- ligt onder een hoogspanningsmast.
Overdag is voortdurend sprake van verkeerslawaai van de weg naar Marcialla. Dit dorpje, ligt circa een kilometer verderop, aan een steile weg omhoog. Het sanitair is oud, maar schoon.
De beheerder spreekt uitsluitend Spaans en Italiaans. In brood wordt voorzien door een plaatselijke bakker, die het echter vaak laat afweten. De prijs van deze camping (€32) is de hoogste die wij op onze reis in het voorseizoen betaalden.
Geen aanrader dus!
3,0
09/08/2011
De camping ligt ideaal om de mooie italiaanse steden te bezoeken. Het uitzicht vanaf de camping is formidabel. Ook het zwembad geeft een heerlijke verkoeling tijdens de siesta. Helaas was het sanitair echt smerig. Het werd schoongemaakt maar de grondigheid..... helaas. Daarnaast is het ook sterk verouderd maar dat is helemaal niet erg als het schoon is.
11/08/2011
Wij zij hier in juli geweest en een prima camping!!
Het sanitair is verouderd, maar word wel 3x per dag schoongemaakt, en daar wil ik nog een kanttekening bijplaatsen dat als er mensen zich thuis douchen of opfrissen ook de rommel achter zich opruimen!
Waarom hier dan niet??
Als een ieder even achter zich keek, dan zag het er al heel anders uit!!